Wat is Sup


SUP is de afkorting van STAND UP PADDLING een sterk groeiende sport, ontstaan vanuit het surfen in Hawai.

 

STAND UP PADDLING stijgt razendsnel in populariteit  wereldwijd, en dat is ook logisch, want deze sport is geschikt voor iedereen, het is  leuk, en bovenal gezond.

 

Bij STAND UP PADDLING sta je op een SUP board en beweeg je jezelf voort met een peddel die je aan weerskanten door het water haalt.

 

SUPPEN is een complete work-out, je traint je benen,billen, rug, armen en schouders en het is een zeer intensieve training voor je buikspieren    (core) kortom  SUPPEN is goed voor je gezondheid en geschikt voor iedereen die het leuk  vindt om aan zijn  of haar conditie en lichaam te werken in de buitenlucht .

Tijdens een winderige dag kun je kiezen voor een korte training met veel weerstand van de natuurelementen terwijl je op een windstille dag kan kiezen voor een langere tocht over vlak water.

 

SUPPEN kan bijna altijd, en iedereen kan het. De boards zijn lang en breed ,waardoor deze heel stabiel zijn en de techniek gemakkelijk is aan te leren ,Als je het onder de knie hebt wil je nooit meer wat anders .